VBF-Nieuwsbrief 04 / 2011

Beste vrienden van de fotografie,

Stilaan komt het einde van het jaar in zicht en bijna alle VBF-activiteiten zijn achter de rug.

Was 2011 een goed jaar ?

Twee vormingsactiviteiten (photoshop en bespreking van een foto), photoshoot op het kartingcircuit in Genk, wedstrijd met toonmoment en ons jaarlijks provinciaal fotosalon.

Om louter praktische redenen werd het toonmoment aan het provinciaal salon gekoppeld.

De praktische organisatie van de “3-daagse van de Vlaams Brabantse Fotografie” was dit jaar in handen van de VBF-bestuurders. Deze “klus” kon alleen maar geklaard worden omdat de verstandhouding tussen deze beperkte groep vrijwilligers optimaal is. Maar het fotosalon mocht gezien worden; de niet wedstrijdgerichte aanpak werpt zijn vruchten af, want elke club zet haar beste beentje voor.

Verschillende clubbestuurders brachten een bezoek, soms zelfs in gezelschap van een aantal clubleden.

Desondanks moeten we erkennen dat er minder bezoekers waren dan vorige jaren. De raad van bestuur van VBF beraadt zich over een vernieuwde aanpak vanaf 2012.

VBF bestaat dan 30 jaar, iets wat zeker niet onopgemerkt zal voorbijgaan. Er is nu reeds beslist dat we de organisatie in eigen beheer nemen.

Op vrijdag 9 december organiseert het Centrum voor Beeldexpressie in samenwerking met VBF, Standpunten. Dit gaat door in het Jeugdlokaal van gc De Bosuil, Witherendreef 1 te Jezus-Eik om 20:00 uur. Moderator is Jan Coddé. Volgende fotografen komen hun werk toelichten :

Werner Engelen     http://users.telenet.be/wernerengelen/
Sylvia Wesemael    http://www.sylviawesemael.viewbook.com

Dagmar Blommaert    http://www.dagmarblommaert.eu/ en www.flickr.com/photos/dagmarblommaert

Vooraf inschrijven noodzakelijk ! Telefonisch (03 289 12 05) of per mail (vorming@beeldexpressie.be) bij Charlotte Op de Beeck.

De VBF-website kreeg een nieuwe look. Enkele clubs, waaronder Iris Begijnendijk, Cameraclub Halle, Digiramaclub Ternat, Fotografencollectief De Pajot, Iris Lembeek en Zefoda Zemst hebben hun portfolio de afgelopen maanden vernieuwd of maakten een link naar hun eigen website. Ga beslist ook eens kijken op www.vbfweb.be en verifieer of jouw portfolio niet dringend aan herziening toe is.

Bezorg je beelden aan Jo Estercam : maximale bestandsgrootte 6 MB - 1920 x 1080 pixels.

Met vriendelijke groeten, namens de Raad van Bestuur,

Roland Van den Bossche

Historiek

©2012 VBFWEB | Laatst bijgewerkt op 07-feb-2013 09:44 door Leo J. Estercam  Webmaster