Nieuwsbrief

VBF-Nieuwsbrief 04 / 2010

 

Beste vrienden van de fotografie,

 

22 mei was een prachtige dag om te fotograferen. Niet minder dan 66 leden uit 13 clubs waren present in Villers-la-Ville. We hoorden niemand klagen, in tegendeel. We zagen ook 2 gelukkige mensen, die bij lottrekking geselecteerd waren om een ballonvaart te beleven.

 

Gewoonte getrouw volgt op de photoshoot een provinciale wedstrijd. Het volledige wedstrijdreglement en inschrijvingsformulier ontving U reeds als bijlage van de vorige Nieuwsbrief; en is ook nog te raadplegen op www.vbfweb.be.

Ter herinnering : sluitingsdatum is 15 september.

In antwoord op enkele gestelde vragen over de 2 thema’s :

 1. Onder “Villers-la-Ville” wordt verstaan : alles wat betrekking heeft op de ruïnes, alles wat er zich afspeelde op 22 mei, met inbegrip van de roofvogels, valkeniers en de ballonvaart. Twee disciplines :
  1. 4 afgedrukte foto’s (zwartwit of kleur of mix van beide);
  2. 4 digitaal geprojecteerde beelden.
 2. Onder “Erfgoed in Vlaanderen” wordt verstaan : alles wat beantwoordt aan de definitie cultureel erfgoed (zie bijlage). Drie disciplines :
  1. 4 afgedrukte foto’s in zwartwit;
  2. 4 afgedrukte foto’s in kleur;
  3. 4 digitaal geprojecteerde beelden.

 

VBF beschikt over 100 zwarte passe-partouts van 40 x 50 cm. De passe-partouts zijn uitgesneden (opening 28 x 19 cm) en dus geschikt voor foto’s in A4-formaat, zowel voor horizontale als voor vertikale presentatie (elk 50 stuks).

De passe-partouts worden te koop aangeboden aan de aangesloten fotokringen tegen 5 euro per stuk.
Gelieve hiervoor Dries Geyskens te contacteren : dries.geyskens@telenet.be.

 

Roland Van den Bossche